Foto: Kjell Fredriksen
Guidet tur

Hamarøyskaftet

Hamarøyskaftet er et av de mest spesielle fjell i Nordland. Mindre kjent enn Stetind og bare 613 meter høyt. Luftig klatring må til for å nå toppen. Bli med på en guidet tur til Hamarøyskaftet og la deg overraske over hvor morsom denne turen er!

(alt-tekst)
Luftig klatring på Hamarøyskaftet. Foto: Nordland Turselskap.

Turen til topps på Hamarøyskaftet er en relativt enkel klatretur. Hamarøyskaftet er den letteste av våre guidete klatreturer. Start gjerne med den før du går for Stetind.

For å komme helt til toppen trenger du sikring med tau. Du må trives med litt luftig klatring. Mellom de luftige partiene er det store, gode hyller for å hvile og nyte utsikten. På toppen venter utsikt over Vestfjorden og Lofotveggen.

Ikke la deg skremme første gang du ser Hamarøyskaftet, det ser ganske ubestigelig ut.  Det er ikke uten grunn at fjellet også kalles Hamarøykuken.

Hamarøyskaftet er overkommelig for de aller fleste og i klarvær blir man belønnet med en utrolig flott utsikt i alle retninger og hvor spesielt Lofotveggen utstråler sin dramatikk og prakt.
Willy Jansen, Svolvær
Hamarøyskaftet i Nordland. Foto: Kjell Fredriksen
Hamarøyskaftet. Foto: Kjell Fredriksen
Det er imponerende å se den profesjonalitet og erfaring som Ivar utviser med full fokus på deltakernes sikkerhet og komfort. Selv folk som aldri har klatret før og slett ikke er komfortabel i bratt terreng, føler seg trygg under hans ledelse og sitter igjen med en god følelse av mestring.
Willy Jansen, Svolvær

Pris

2500,-

per pers.

 • Nivå

  Middels - Ganske luftig

 • Antall deltakere

  Max 4 pers per guide. Vi kan ev stille med flere guider.

 • Varighet

  6 - 8 timer

 • Sesong

  Mai - Oktober

 • Værforbehold

  Turen til Hamarøyskaftet kan gjøres selv om det er noe regn og skyer. Ved jevnt regn anbefaler vi ikke turen.

Noe du lurer på om Hamarøyskaftet?

Hvis du ikke finner svar her; spør oss!

Får jeg låne klatreutstyr av dere?

Ja, vi holder alt nødvendig klatreutstyr; tau, sikringer, klatreseler og hjelm.

Hva trenger jeg å ta med selv?

Vind- og vanntett yttertøy. Fjellstøvler eller terrengjoggesko er bra. Ryggsekk (30 – 40 liter) med litt ekstra plass til noe av vårt klatreutstyr. Mat og drikke. Hvis du har langt hår; ta med hårstrikk (så slipper du å sette det fast under rappellering). Ta med kr 20,- til bomavgift.

Hvor og når møter jeg opp?

Møtested er parkeringsplass ved Halsen (der stien til Hamarøyskaftet begynner). Kjør ca 12 km fra Opeid i retning Skutvik. Følg skilt merket Halsen / Hamarøyskaftet; ca 3 km på grusvei, betal bomavgift (kr 20,-) og fortsett til parkeringsplassen som er møtested. Vanlig tid for oppmøte er kl 10.00 hvis ikke annet er avtalt. Se kart (over).

Kan jeg delta alene?

Ja, du kan melde deg på alene. Vi setter sammen små grupper. Vi må ha minst to personer for å gjøre en tur. Hvis du ønsker guiding 1 : 1 betaler du for 2 personer.

Trenger jeg klatreerfaring?

Nei. Så lenge du stoler på deg selv og tauet kommer du deg fint til toppen.

Hvor krevende er turen?

Turen til Hamarøyskaftet går fint hvis du har vanlig turkondisjon og er litt turvant. For å komme til foten av fjellet er det en lett fottur på ca en time. Kun 200 høydemetre fra parkeringsplass til klatringen starter. Klatringen er ikke vanskelig, men noen steder luftig.

Hvor kan jeg overnatte?

Vi anbefaler