Foto: Edvardas Hus
Bedrift & Gruppeturer

Tranøy og Hamarøy

Med Tranøy som base har du nærhet til steder å bo, kulturelle og aktive opplevelser av høy kvalitet. Tranøy ligger ved veis ende helt nord i Hamarøy. Tranøy er et vakkert sted som inviterer til å senke både tempo og skuldre.

Dette programmet kan gjøres som en ren blåtur kun med vekt på opplevelser og det sosiale. Vil dere ha møter, kurs og konferanser er det rom for det.

Hamarøyskaftet
På vei til Hamarøyskaftet. Foto: Tom Melby.

Hamarøy gir deg mange muligheter til å velge opplevelser ut fra dine interesser. Hvis du ikke insisterer på at alle i din gruppe må delta på det samme vil vi foreslå at den enkelte selv velger.

Av gode opplevelser i nærheten av Tranøy kan du velge blant; luftig klatring til Hamarøyskaftet, havpadling, omvisning på Hamsunsenteret, SPA for grupper, bakekurs og galleribesøk.

 • Varighet

  2 - 3 dager / 2 netter (med Bodø som startsted).

 • Sesong

  Hele året. Aktiviteter som havpadling og tur til Hamarøyskaftet gjøres kun vår, sommer og høst.

 • Komfort og standard

  God standard. Du må dele rom med andre. Store grupper må bo ulike steder på Tranøy.

 • Antall deltakere

  Grupper opp til ca 40 pers.

 • Passer for

  Grupper som vil senke tempo og skuldre noen dager. Dere verdsetter og respekterer roen på Tranøy. Dere trives med et godt utvalg av valgfrie opplevelser.

 • Pris

  På forespørsel.

Program firmatur og blåtur Bodø - Hamarøy

Fredag - Fra Bodø til Skutvik med hurtigbåt. Ankomst Tranøy.

Turen starter i Bodø, dere ordner selv reisen til Bodø. Tilreisende grupper (eks med fly) må være i Bodø i god tid for avgang hurtigbåt. Vi møter dere gjerne samme formiddag og kommer gjerne med forslag til hva dere kan gjøre i Bodø.

17.15 Avgang hurtigbåt fra Sentrumsterminalen i Bodø
Vi booker billetter til alle. Hvis dere vil ha noe å spise på båtturen ordner vi dette. Hurtigbåten passerer Kjerringøy og gjør flere anløp i vakre Steigen.

19.45 Ankomst Skutvik i Hamarøy
Etter 5 – 6 anløpssteder går vi land i Skutvik. Herfra transfer 33 km med buss til Tranøy.

21.00 Sen middag på Tranøy

Hvis kvelden er god kan vertskapet gi lokale tips til vandring rundt på Tranøy. Vi anbefaler Kunstpark Tranøy; 12 skulpturer som hele året henter fastboende og turister ut på vandring mellom svaberg, strand og mo.

Rom på Tranøy. Foto: Edvardas Hus.

Lørdag - Valgfritt utfluktsprogram eller møte og faglig tema

Dagen legges opp etter deres ønsker. Halv dag med møter og faglig tema og bruke resten av dagen på opplevelser og utflukter? Vil dere bruke dagen på hyggelig møterom eller utfluktsprogram hele dagen?

08.00 Frokost

Etter frokost (ev etter lunsj); introduserer vi til valgfritt utfluktsprogram:

Hamarøyskaftet
er et av de mest spesielle fjell i Nordland. 613 meter høyt. Luftig og morsom klatring må til for å nå toppen. Små grupper maks 6 – 8 pers per tur. Les mer om klatretur med guide til Hamarøyskaftet.

Havpadling med kajakk
Like ved Tranøy finner du fint terreng for kajakkpadling. Halv- eller heldagstur med guide. Dette kan du prøve selv om du ikke har holdt i en åre før. Små grupper opp til 12 – 15 pers. Les mer om havpadling med kajakk.

Hamsungalleriet
Galleriet presenter arbeider fra flere kunstnere. Utstillingene vil skifte for hver sesong, og viser ulike stilarter og formspråk. Galleriet søker å vise en parallell mellom kunst opp i mot Hamsuns forfatterskap. Salgsutstillingene rommer oljemalerier, grafikk, tegninger og kunsthåndverk.

Bake eller bare smake?
Dorotheas Fryd, en bakerikafe med vedfyrt steinovn. Her kan du smake fra et godt utvalg av kaker, dagens bakst av brød og kanelsnurrer, smørbrød m.m. Bakekurs gjennomføres på forespørsel for grupper opp til 12 pers.

SPA for grupper
Ved ankomst får alle utdelt badekåpe og håndkle. Du velger selv hvilken type behandling du vil ha ut fra en meny. Fri bruk av badstue og utendørs Jacuzzi. For grupper opp til 7 – 10 pers.

Havpadling med kajakk er mulig for grupper på 12 - 15 pers. Foto: Trym Ivar Bergsmo.

Søndag - Farvel til Tranøy. Retur til Bodø med hurtigbåt eller buss.

09.00 Frokost

Fri tid på Tranøy, ev faglig del.

Lunsj

Hamsunsenteret omvisning
Du trenger ikke være Hamsun-entusiast eller arkitekturinteressert for å ha glede av et besøk på Hamsunsenteret. Senteret har en særegen arkitektur og er tegnet av den amerikanske arkitekten Steven Holl, som regnes som en av verdens fremste arkitekter. Utstillingen er en vandring gjennom Knut Hamsuns liv og litteratur.

16.00 Farvel til Tranøy
Buss til Skutvik.

17.00 Hurtigbåt avgang Skutvik

19.30 Ankomst Bodø

Alternativ retur til Bodø:
Hvis dere ønsker å avslutte tidligere på søndag er det mulig med buss Hamarøy – Bodø. Da får dere også variasjon på turen; hurtigbåt til Hamarøy og buss på retur.

Ekstra overnatting på Tranøy:
Hvis dere ønsker hel dag på Tranøy også søndag; det er mulig å reise med hurtigbåt fra Skutvik 07.30, ankomst Bodø 10.00.

Hamsunsenteret. En omvisning hører med når du er i Hamarøy. Foto: Ernst Furuhatt.