Aktiviteter

Rago nasjonalpark – packraft, elveferd, fosser og villmark

Foto: Sten Robert Hansen

Rago nasjonalpark i Nordland er en av våre minste nasjonalparker. Uberørt villmark, fossefall og vakre Storskogelva gjør Rago til en av de fineste nasjonalparkene vi har. På denne turen padler vi medstrøms den krystallklare Storskogelva med packraft; et område få andre besøker i Rago.

Rago nasjonalpark
Rago, utsikt fra Nordskaret mot Storskogelva hvor vi padler packraft. Foto: Ivar Sandland.

Rago nasjonalpark byr på uberørt natur og skikkelig villmark. De fleste som besøker Rago går `Ragorunden`, en rundtur via Storskogvatnet og videre forbi toppen av den vakre Verivassfossen som er en av de fineste fossene i Nord-Norge.

Storskogelva; terrenget i Rago er så kupert og krevende at det ikke er lett å gå utenom stiene. Å padle packraft medstrøms i vakre Storskogelva er en mulighet til å oppleve området ved Rago utenfor stiene.

Rago nasjonalpark, med packraft nedover Storskogelva. Foto: Sten Robert Hansen.

Packraft i Rago nasjonalpark; packraft er en oppblåsbar `kajakk` (veier bare ca 4 kg). En packraft er lett å håndtere, stabil og du kommer tett på vannet.

Turen starter med en fottur på ca. 4 km i småkupert terreng oppover Storskogdalen hvor vi møter den krystallklare elva for første gang. Deretter bratt stigning opp Nordskaret, ca. 100 høydemeter opp fra elva. Vi forlater stien og går i gammel, fin furuskog ned til elva. Du får en gjennomgang av sikkerhet og bruk av packraft før vi lar oss drive medstrøms nedover elva.

 

Rago nasjonalpark med packraft
Litlverivassfossen i Rago nasjonalpark, vi tar en stopp her. Foto: Sten Robert Hansen.

Litlverivassfossen. Turen nedover den klare og rene elva er som et eventyr. Vi padler rolig, og lar elva føre oss sakte nedover gjennom slake svinger og grunne stryk.
Etter hvert kommer vi nedenfor Verivassforsen. Det er noe helt eget å se fossen fra denne vinkelen og samtidig skue opp mot himmelen og kjenne roen i den majestetiske dalen.
Litt lenger nede i elva går vi i land ved noen fine sandstrender, hvor vi koker kaffe mens vi nyter medbrakt niste.

Booking Rago packraft

Loading...

Pris

1950,-

per person.
Min. 2 pers.

 • Nivå

  Middels. Se detaljer under.

 • Antall deltakere

  Minimum 2 pers. Max 6 personer.

 • Varighet

  6 - 8 timer.

 • Sesong

  Juni - September.

 • Værforbehold

  Nei, denne turen er fin også i regnvær. Ved kraftig vind og mye regn vil vi vurdere å avlyse turen.Noe du lurer på om Rago packraft?

 • Hva er inkludert?

  Vi stiller med packraft, årer, flytevest, vanntett bag for oppbevaring av bagasjen din og guide som kjenner Rago nasjonalpark veldig godt.

 • Hva trenger jeg ta med selv?

  Du stiller med egen ryggsekk, mat, drikke og turtøy tilpasset vær og føre. Ta med litt tøyskift, kan hende du blir litt våt under padlingen. Ta gjerne også med ekstra sko og sokker (kjekt å skifte til tørt etter turen).

 • Hvor og når møter jeg guiden?

  Fra Fauske; kjør E6 ca 25 kilometer nordover til du ser skilt (venstre side) med `Rago nasjonalpark`. Fra du svinger av E6 (kjør gjennom en litt trang tunell) er det ca 6 km til veis ende, da er du ved parkeringsplass for Rago nasjonalpark. Her møter du guiden på det tidspunkt som er oppgitt i kalender over (og på din billett / e-post fra oss).

 • Kan jeg delta alene?

  Ja, du kan melde deg på alene. Vi setter sammen små grupper. Vi må ha minst to personer for å gjøre en tur med packraft i Rago. Hvis du ønsker eksklusiv guiding kun for deg betaler du for to personer.

 • Hvor lang og krevende er turen?

  Turen krever at du trives med å gå totalt ca 6 – 7 km på sti og delvis i kupert terreng, bære din egen sekk og packraft (som veier ca 4 kg).

  Padlingen medstrøms den stilleflytende elva er ikke krevende. Packraften du sitter i er meget stabil, så du trenger ikke være redd for at du skal velte og havne i vannet.

  Deltakere på tur med packraft i Rago må være svømmedyktige.

  Anbefalt aldersgrense 12 år.