Bedrift & Gruppeturer

RIB-tur Saltstraumen. Bodø – Saltstraumen t/r med RIB

Rafting med RIB-båt i Saltstraumen er en klassiker i Bodø. Her får du oppleve verdens sterkeste malstrøm, havørnsafari og sea-rafting i en pakke. Saltstraumen er på sitt sterkeste 4 ganger per døgn, da kan du være der i en RIB-båt!

rib saltstraumen rib safari
RIB via Saltstraumen på vei mot Sundstraumen. Foto: Tore Schøning Olsen.

Å se Saltstraumen på nært hold fra en RIB når straumen er på sitt sterkeste er en opplevelse du bør få med deg når du er i Bodø. Fire ganger i døgnet skjer det at 400 mill. kubikkmeter sjøvann presser seg gjennom et 150 m bredt sund. Vi hjelper deg med å planlegge slik at du er midt i straumen når den er sterkest. Saltstraumen kan få en fart på opptil 20 knop og danner store strømvirvler som kan bli 10 meter brede.

rib safari havørn saltstraumen
Gode muligheter for å se havørn i Saltstraumen, men ingen garanti. Foto: Bjørn Erik Olsen.

Underveis på turen gjør vi flere stopp med guiding om natur, havørn, Saltstraumen og Bodø. Vi håper også å se havørn som er Nord-Europas største rovfugl. Båtfører deler gjerne sine historier og svarer på spørsmål underveis.  Du er kledd i en varm flytedrakt og sitter godt på eget sete om bord. Searafting med store havgående gummibåter (RIB-safari) gir deg en helt egen nærhet til sjøen. Turen tilpasses etter værforhold og dine ønsker.

Pris

995,-

Per person (voksen).
Barn under 12 år betaler barnepris
Privat tur (12 seter): kr 11.500,- + MVA

 • Nivå

  Lett. Dette kan de aller fleste være med på.

 • Antall deltakere

  12 pers per båt. For grupper er total kapasitet for RIB-tur Bodø - Saltstraumen maks ca 120 pers.

 • Varighet

  Turen varer ca 2 t Bodø - Saltstraumen t/r.

 • Sesong

  April - Oktober. Mulig også vinterstid, da kun i dagslys.

 • Værforbehold

  Ja. Turen gjennomføres ikke i kuling eller sterkere vind og i høye bølger.Dette bør du vite om RIB-tur fra Bodø til Saltstraumen

 • Får jeg låne utstyr og bekledning?

  Ja, du får låne varm flytedrakt, redningsvest, lue, hansker og briller som skjermer mot vind.

 • Når og hvor starter turen?

  • Sted for oppmøte; i Bodø sentrum. Finn flytebrygga som ligger rett foran Stormen bibliotek (den store, hvite bygningen vis a vis Radisson Blu Hotel). Gå ned på flytebrygga, ytterst på denne ligger en hvit husbåt – du er framme! Se kart over.
  • Starttidspunkt; turen starter på tidspunktet som vises i kalenderen når du velger dato for RIB-turen.
  • Oppmøtetidspunkt; 15 min før starttidspunkt. Sørg for å møte opp på flytebrygga i god tid før turen starter!
 • Kan jeg delta alene?

  Ja, du kan melde deg på alene, vi setter sammen små grupper. RIB-båten har 12 seter,  med går fint å være færre enn 12 personer.

 • Når går Saltstraumen på sitt sterkeste?

  Tidspunktet for når straumen er på sitt sterkeste varierer fra dag til dag. Vi har valgt det best tidspunkt for hver dag – når du velger dato i booking-kalenderen kommer automatisk det beste tidspunkt for start fra Bodø.

  Hvis du ønsker å oppleve Saltstraumen på sitt aller sterkeste (altså sterkere enn vanlig); Saltstraumen er ekstra kraftig like etter ny- og fullmåne.

 • Hvor god er sikkerheten på denne turen?

  Fokus er alltid på sikkerhet og trivsel. Det er ikke å legge skjul på at havrafting tidligere har hatt en del ulykker og uønskede hendelser. RIB-turer er derfor nå omfattet av Forskrift om drift av fartøy som fører 12 eller færre passasjerer mv. Gjennomføring av turen skjer i henhold til forskriften. Både båtfører og båt er sertifisert for aktiviteten.

  Før turen gjennomføres alltid en gjennomgang om sikkerheten om bord. Vi gjør flere stopp underveis for å sjekke om du har det bra. Turen tilpasses deltakerne.

 • Kan alle være med på denne turen?

  De aller fleste kan fint være med. Turens formål er å oppleve sjøen, Saltstraumen og naturen, ikke å kjøre fortest mulig.

  Gravide, samt personer med rygg-, nakke-, eller bekkenskader eller tilsvarende helseplager må være klar over at turen kan innebære en del risting og må vurdere om de vil utsette seg for dette. Snakk med båtfører om det før turen.

  Barn under 14 år kan ikke delta alene, men må følges av en voksen hver. Nedre aldersgrense for barn er 6 år.

 • Slik forbereder du deg til en RIB-tur

  • Selv om du får låne flytedrakt anbefaler vi at du stiller godt kledd. Ta med egne varme fritidssko.
  • Ta gjerne med kamera som er pakket for å tåle litt vannsprut.
  • Vær oppmerksom på at det ikke er toalett om bord på disse båtene, dette er kun tilgjengelig før og etter turen.