Foto: Ernst Furuhatt
Aktivitet

RIB-tur Saltstraumen

Rafting med RIB-båt i Saltstraumen er en klassiker i Bodø. Her får du oppleve verdens sterkeste malstrøm, havørnsafari og sea-rafting i en pakke. Saltstraumen er på sitt sterkeste 4 ganger per døgn, da kan du være der i en RIB-båt!

RIB via Saltstraumen på vei mot Sundstraumen. Foto: Tore Schøning Olsen - www.nordnorge.com

Å se Saltstraumen på nært hold fra en RIB når straumen er på sitt sterkeste er en opplevelse du bør få med deg når du er i Bodø. Fire ganger i døgnet skjer det at 400 mill. kubikkmeter sjøvann presser seg gjennom et 150 m bredt sund. Vi hjelper deg med å planlegge slik at du er midt i straumen når den er sterkest. Saltstraumen kan få en fart på opptil 20 knop og danner store strømvirvler som kan bli 10 meter brede.

havørn saltstraumen
Gode muligheter for å se havørn, men ingen garanti. Foto: Bjørn Erik Olsen.

Underveis på turen gjør vi flere stopp med guiding om natur, havørn, Saltstraumen og Bodø. Vi håper også å se havørn som er Nord-Europas største rovfugl. Båtfører deler gjerne sine historier og svarer på spørsmål underveis.  Du er kledd i en varm flytedrakt og sitter godt på eget sete om bord. Searafting med store havgående gummibåter (RIB-safari) gir deg en helt egen nærhet til sjøen. Turen tilpasses etter værforhold og dine ønsker.

Pris

9000,-

tot. per båt / 12 seter.

 • Nivå

  Lett. Dette kan de aller fleste være med på.

 • Antall deltakere

  12 pers per båt. For grupper er total kapasitet for RIB-tur Bodø - Saltstraumen maks ca 120 pers.

 • Varighet

  Turen varer ca 2 t Bodø - Saltstraumen t/r.

 • Sesong

  April - Oktober. Mulig også vinterstid, da kun i dagslys.

 • Værforbehold

  Ja. Turen gjennomføres ikke i kuling eller sterkere vind og i høye bølger.

Dette bør du vite om RIB-tur fra Bodø til Saltstraumen

Får jeg låne utstyr og bekledning?

Ja, du får låne varm flytedrakt, redningsvest, lue, hansker og briller som skjermer mot vind.

Hvor starter turen?

Turen starter fra Bodø sentrum, oppmøte ved gjestebrygga 100 m fra Radisson Blu Hotel i Bodø sentrum. Se kart.

Er dette en tur kun for grupper?

Ja, hver RIB-båt har 12 seter og det betales per båt. Dette blir da i praksis en tur for grupper, men det går fint å være færre enn 12 personer.

Hvis du ønsker å bli med på en RIB-tur uten å være del av en gruppe: Daglige turer fra Bodø med rafting i Saltstraumen i perioden 20.juni til 20.august. Påmelding via Bodø Turistinformasjon.

Når går Saltstraumen på sitt sterkeste?

Tidspunktet for når straumen er på sitt sterkeste varierer fra dag til dag. Spør oss om dette, så planlegger vi når det er best å gjøre en RIB-tur i Saltstraumen.

Hvis du ønsker å oppleve Saltstraumen på sitt aller sterkeste; vit at Saltstraumen er ekstra livlig like etter ny- og fullmåne.

Hvor god er sikkerheten på denne turen?

Fokus er alltid på sikkerhet og trivsel. Det er ikke å legge skjul på at havrafting tidligere har hatt en del ulykker og uønskede hendelser. RIB-turer er derfor nå omfattet av Forskrift om drift av fartøy som fører 12 eller færre passasjerer mv. Gjennomføring av turen skjer i henhold til forskriften. Både båtfører og båt er sertifisert for aktiviteten.

Før turen gjennomføres alltid en gjennomgang om sikkerheten om bord. Vi gjør flere stopp underveis for å sjekke om du har det bra. Turen tilpasses deltakerne.

Kan alle være med på denne turen?

De aller fleste kan fint være med. Turens formål er å oppleve sjøen, Saltstraumen og naturen, ikke å kjøre fortest mulig.

Gravide, samt personer med rygg-, nakke-, eller bekkenskader eller tilsvarende helseplager må være klar over at turen kan innebære en del risting og må vurdere om de vil utsette seg for dette. Snakk med båtfører om det før turen.

Barn under 14 år kan ikke delta alene, men må følges av en voksen hver. Nedre aldersgrense for barn er 6 år.

Slik forbereder du deg til en RIB-tur
 • Selv om du får låne flytedrakt anbefaler vi at du stiller godt kledd. Ta med egne varme fritidssko.
 • Ta gjerne med kamera som er pakket for å tåle litt vannsprut.
 • Vær oppmerksom på at det ikke er toalett om bord på disse båtene, dette er kun tilgjengelig før og etter turen.