Foto: Gøran Kristensen
Aktiviteter

Nordlyssafari i Bodø. Nordlystur med guide

Drømmer du om å se nordlyset? Få ting er mer magisk enn å se det grønne lyset danse over den mørke nattehimmelen, og i Bodø og omegn har du sjansen. Byen ligger på 67 grader nord, like ovenfor polarsirkelen. Her kan du bli med på nordlyssafari i et vinterdekt landskap mellom hav og fjell.

Nordlyssafari Bodø
Nordlyset danser over Landegode. Foto: Bjørn Erik Olsen

Mellom september og april er det gode sjanser for å se nordlyset her i Nord-Norge. Hvor ferden på vår nordlyssafari går avhenger av både værforholdene og den geomagnetiske prognosen den gitte dagen. Du blir kjørt dit sjansene for klarvær og nordlys er størst. En lokalkjent guide viser vei og forteller deg om naturfenomenet.

Visste du for eksempel at nordlyset lager lyd? At nordlyset kan være både grønt, blått, rødt og lilla? Eller at de første avbildningene av nordlyset er funnet i huler i Frankrike og ble skapt for hele 30,000 år siden? Nordlyset har nok fascinert mennesker siden tidenes morgen.

Nordlyssafari Bodø
Nordlyset sett fra et vinterdekt landskap. Foto: Frank Andreassen

Det latinske navnet på nordlys er aurora borealis, og navnet ble gitt av den italienske astronomen Galileo Galilei i 1619. Det er oppkalt etter Aurora som var den romerske gudinnen for daggry og Boreas som var det greske navnet for nordavinden. Galilei trodde nemlig nordlyset var sollys som ble reflektert i atmosfæren. I dag vet vi at nordlys oppstår når solen slynger elektrisk ladede partikler mot jorden. Når disse treffer jordens magnetfelt og atmosfæriske gasser, dannes lyset vi på den nordlige halvkule kaller nordlys.

Det er viktig å være oppmerksom på at dårlige værforhold og lav geomagnetisk energi kan begrense mulighetene for å få se nordlyset. Du vil bli informert om sjansene for å se nordlyset før avreise. Dersom sjansene for å se nordlyset er minimale, blir turen enten flyttet til en tilgjengelig dato eller du vil få 90 % refusjon.

Pris

1650,-

per person.

 • Nivå

  Lett. Denne turen passer de aller fleste.

 • Antall deltakere

  Min. 2 deltakere og maks 5 deltakere.

 • Varighet

  Det er avhengig av når nordlyset viser seg og hvor langt vi er nødt til å reise for å se det.

 • Sesong

  September til mars (april).

 • Værforbehold

  Ja. Det må være tilnærmet klar himmel for å se nordlyset. Dersom været er dårlig blir turen kansellert eller flyttet. Mer info nedenfor.

Book nordlystur i Bodø

Loading...

FAQ

 • Er turen fysisk krevende?

  Du blir hovedsakelig fraktet rundt i bil, men vil også være nødvendig å gå litt for å komme til stedene det er best å se nordlyset fra. Dette er derimot en enkel tur og ikke spesielt fysisk krevende.

 • Hva er jeg nødt til å ha med meg?

  • Ta med kamera!
  • Varme og komfortable klær. Kle deg helst i ull, som holder godt på varmen. Husk lue, votter og skjerf.
  • Varme og komfortable vintersko/tursko og ullstrømper.
  • En termos med noe varmt å drikke.
  • Ta også med en dose tålmodighet. Det kan gjerne ta en stund før nordlyset viser seg.
 • Hvor og når skal jeg møte opp?

  Hvor skal jeg møte opp?

  Oppmøtestedet er i Bodø sentrum. Mer informasjon kommer.

  Når skal jeg møte opp?

  Avreisetidspunktet står i bookingkalenderen når du bestiller. Avreise er vanligvis kl. 21.00. Sørg for å møte opp 10 minutter før avreise.

 • Hvor stor er gruppestørrelsen?

  Vi trenger minimum to personer for å gjennomføre en nordlyssafari. Vi foretrekker små grupper, derfor er maks gruppestørrelse fem deltakere.

 • Kan jeg delta alene?

  Du kan i utgangspunktet bli med på nordlyssafari alene, da setter vi deg sammen med en liten gruppe. Dersom ingen andre deltakere har meldt seg på nordlyssafari den gitte dagen, kan du betale for to deltakere, som kreves for å kunne gjennomføre turen.

 • Hvor store er sjansene for å se nordlyset?

  Du vil få beskjed før avreise hvordan sjansene er for å se nordlyset den gitte dagen. Dersom sjansene er svært små, vil vi flytte turen til en annen dato (gjerne dagen etter) eller gi deg 90 % refusjon.