Foto: Bjørn Klauer
Aktiviteter

Hundekjøring i Bodø, Nord-Norge

Bli med på hundekjøring i Bodø, et av vinterens vakreste eventyr. Hundekjøring er en aktiv vinteropplevelse de fleste kan bli med på. Opplev nordnorsk natur på en unik måte mens du styrer din egen hundeslede eller nyter turen som passasjer.

Hundespann på tur - hundekjøring i Bodø, Nordland
De sterke hundene som brukes ved hundekjøring i Nord-Norge er på sitt lykkeligste når temperaturen er lav og arbeidet er tungt. Foto: Jørn Tomter

Hundekjøring i Bodøs indre strøk: siden Bodø er en utpreget kystby med varierende vær er det ikke alltid gode forhold for hundekjøring her. Hvis du reiser 1 – 2 timer inn i landet (østover) er det bedre forhold for hundekjøring.

Hils på hundeflokken: Vel fremme starter vi med å hilse på hundene. Alle i flokken er svært ivrige, og selv om deres energiske bjeff høres godt blir du blir raskt sjarmert av de engasjerte firbente som gleder seg til tur! Hundene er veldig glad i kos og oppmerksomhet, både fra barn og voksne.

En kvinne koser seg som passasjer på hundekjøring i Nord-Norge
På turen kan du styre sleden eller være passasjer. Du kan også prøve begge deler hvis du vil! Foto: Terje Rakke

Styr din egen slede: Etter hilserunden vil du få opplæring i hvordan man tar på hundeselene, og hvordan du kjører og styrer hundesleden på tur. Når alt er klart kommer det store øyeblikket hvor guiden hjelper dere å ta av – en erfaring du neppe glemmer med det første! Den høylytte hundeflokken blir brått helt stille, og alt du hører er pusten deres mens de drar sleden gjennom det vakre vinterlandskapet.

Nyt turen: Å dra på sleden er det beste hundene vet, og de følger gledelig kommandoer fra deg i løpet av sledeturen. Siden to personer deler på ett hundeteam vil dere i løpet av turen få mulighet til å bytte på hvem som styrer og hvem som er passasjer. Hundekjøringen varer i 1-2 timer avhengig av forholdene, så du har god tid til å nyte opplevelsen.

Hvorfor prøve hundekjøring i Bodø?
Enten du har drømt om å prøve hundekjøring i årevis, eller du bare er på utkikk etter å prøve noe nytt, er hundekjøring i Bodø en artig vinteraktivitet vel verdt din tid. Meld deg på alene eller ta med deg venner, familie, kjæreste eller kollegaer, og tilbring en flott dag i nydelige omgivelser.

Vi garanterer en kul opplevelse som er like særegen for lokalboende i Salten-regionen som for de som kommer langveisfra.

Pris

fra 1750,-

Per person.
Minimum 2 deltakere.

 • Nivå

  Lett til middels. Se detaljer under ”FAQ”.

 • Antall deltakere

  2 - 6 deltakere. Større grupper på forespørsel.

 • Varighet

  6 - 8 timer inkludert reisen fra/til Bodø sentrum. Selve hundekjøringen tar omtrent 2 timer inkludert forberedelser.

 • Sesong

  November - April.

 • Sted for oppmøte

  Du må selv komme deg fra Bodø (bil el. tog) til stedet der hundekjøringen starter, se detaljer under. Hvis du trenger transport; ta kontakt!


Book hundekjøring - Saltdal

Loading...

Book hundekjøring - Fauske

Loading...

Book hundekjøring - Valnesfjord

Loading...

FAQ - Hundekjøring i Bodø, Nord-Norge

 • Hvor og når skal jeg møte opp?

  Oppmøtested
  Tid og sted for oppmøte varierer med hvilket sted du booker. Du må komme deg til sted for oppmøte selv; bil eller tog er beste alternativer.

  Saltdal
  Evenesdalveien 229, Saltdal kommune (Google maps).

  Valnesfjord
  Kosmovassveien 219, Fauske kommune (Google maps).

  Fauske
  Grønåsveien 40, Fauske kommune (Google maps).

  Oppmøtetidspunkt vises på billetten som du får tilsendt per e-post og i kalenderen over.

   


   

  Oppmøtetidspunkt vises på billetten som du får tilsendt per e-post og i kalenderen over.

 • Er hundekjøring en aktivitet for meg?

  For å delta på hundekjøring i Bodø trenger du ingen erfaring. Du lærer alt du trenger av våre engasjerte og erfarne instruktører, og under selve hundekjøringen gjør hundene det meste av jobben. Likevel er gjennomsnittlig god fysisk form og bevegelighet en fordel, da du bør kunne hjelpe hundene i oppoverbakkene.

 • Hva trenger jeg å ta med selv?

  • Vintertøy etter været. For eksempel ullundertøy, et varmt mellomlag, utebukse og ytterjakke, lue, votter/hansker.
  • Gode sko, for eksempel varme fjellsko eller vintersko.
  • En liten ryggsekk med litt mat og drikke, kamera og ekstra tøy.
 • Hvor store grupper kan delta? Kan jeg delta alene?

  Typisk gruppestørrelse for hundekjøring i Bodø er mellom 2 og 15 deltakere. For å sikre alle en best mulig opplevelse foretrekker vi å holde gruppene små.

  Kan jeg delta alene? Ja, det kan du absolutt! Vi setter ofte sammen små grupper av folk som har meldt seg på hundekjøring i Bodø alene.

  Minimum antall deltakere for å gjennomføre hundekjøring er 2 stk. Dersom du er den eneste påmeldte på en gitt dato, vil du få mulighet til å flytte turen til en annen dag, motta 100% refusjon, eller betale for 2 billetter (privat tur).

 • Værforbehold

  Naturlig nok krever hundekjøring snø! Selv om kystbyen Bodø kan ha ustabile snøforhold på vinteren er snøforholdene som regel mer stabile lenger inn i landet, hvor selve hundekjøringen finner sted.

  Denne opplevelsen må sjelden kanselleres grunnet værforhold. Unntaket er ekstremt sterk vind, regn eller dårlige snøforhold.