Foto: Bjørn Klauer
Aktiviteter

Hundekjøring i Bodø, Nord-Norge

Bli med på hundekjøring i Bodø, et av vinterens vakreste eventyr. Hundekjøring er en aktiv og spennende opplevelse vinterstid de fleste kan bli med på. Opplev nordnorsk natur på en unik måte mens du styrer din egen hundeslede eller nyter turen som passasjer.

Hundespann på tur - hundekjøring i Bodø, Nordland
De sterke hundene som brukes ved hundekjøring i Nord-Norge er på sitt lykkeligste når temperaturen er lav og arbeidet er tungt. Foto: Jørn Tomter

Hundekjøring i Bodøs indre strøk: Sørøst i Bodø kommune er vintrene kalde og snøfylte, og forholdene ultimate, for den forlokkende vinteropplevelsen hundekjøring. Du velger selv om du vil møte opp der hundekjøringen finner sted, eller om du ønsker skyss med oss fra Bodø sentrum.

Transport fra Bodø sentrum: Kjøreturen fra sentrum av Bodø tar omtrent halvannen time og er en flott opplevelse i seg selv. På veien får du se både fjorder, fjell, og verdens sterkeste malstrøm, Saltstraumen. Er du heldig får du kanskje sett en elg eller to også.

Hils på hundeflokken: Vel fremme starter hundekjøring-opplevelsen med å hilse på hundene. Alle i flokken er svært ivrige, og selv om deres energiske bjeff høres godt blir man blir raskt sjarmert av de engasjerte firbente som gleder seg til tur! Hundene elsker både voksne og barn, og er svært glad i kos og oppmerksomhet.

En kvinne koser seg som passasjer på hundekjøring i Nord-Norge
På turen kan du styre sleden eller være passasjer. Du kan også prøve begge deler hvis du vil! Foto: Terje Rakke

Styr din egen slede: Etter hilserunden vil du få opplæring i hvordan man tar på hundeselene, og hvordan du kjører og styrer hundesleden på tur. Når alt er klart kommer det store øyeblikket hvor guiden hjelper dere å ta av – en erfaring du neppe glemmer med det første! Den høylytte hundeflokken blir brått helt stille, og alt du hører er pusten deres mens de drar sleden gjennom det vakre vinterlandskapet.

Nyt turen: Å dra på sleden er det beste hundene vet, og de følger gledelig kommandoer fra deg i løpet av sledeturen. Siden to personer deler på ett hundeteam vil dere i løpet av turen få mulighet til å bytte på hvem som styrer og hvem som er passasjer. Hundekjøringen varer i 1-2 timer avhengig av forholdene, så du har god tid til å nyte opplevelsen.

Hvorfor prøve hundekjøring i Bodø?
Enten du har drømt om å prøve hundekjøring i årevis, eller du bare er på utkikk etter å prøve noe nytt, er hundekjøring i Bodø en artig vinteraktivitet vel verdt din tid. Meld deg på alene eller ta med deg venner, familie, kjæreste eller kollegaer, og tilbring en flott dag i nydelige omgivelser.

Vi garanterer en kul opplevelse som er like særegen for lokalboende i Salten-regionen som for de som kommer langveisfra.


Book hundekjøring - Misvær

Loading...

Pris

fra 1650,-

Per person.
Minimum 2 deltakere.

 • Nivå

  Lett til middels. Se detaljer under ”FAQ”.

 • Antall deltakere

  2 - 6 deltakere. Større grupper på forespørsel.

 • Varighet

  6 - 8 timer inkludert transport fra/til Bodø sentrum. Selve hundekjøringen tar omtrent 2 timer inkludert forberedelser.

 • Sesong

  Oktober - April. Hvis det ikke er snø gjøres turen med spesiallagete vogner med hjul.

 • Oppmøtested i Bodø sentrum

  Dersom du ønsker transport fra Bodø sentrum møter du opp utenfor Bodø turistinformasjon (Tollbugata 13). Se kart.

 • Oppmøtested ved aktivitet

  Dersom du ikke ønsker transport fra Bodø kan du møte opp der hundekjøringen starter. Se oppmøtedetaljer under ”FAQ” nedenfor.


Book hundekjøring Fauske

Loading...

FAQ - Hundekjøring i Bodø, Nord-Norge

 • Er hundekjøring en aktivitet for meg?

  For å delta på hundekjøring i Bodø trenger du ingen erfaring. Du lærer alt du trenger av våre engasjerte og erfarne instruktører, og under selve hundekjøringen gjør hundene det meste av jobben. Likevel er gjennomsnittlig god fysisk form og bevegelighet en fordel, da du bør kunne hjelpe hundene i oppoverbakkene.

 • Hva trenger jeg å ta med selv?

  • Vintertøy etter været. For eksempel ullundertøy, et varmt mellomlag, utebukse og ytterjakke, lue, votter/hansker.
  • Gode sko, for eksempel varme fjellsko eller vintersko.
  • En liten ryggsekk med litt mat og drikke, kamera og ekstra tøy.
 • Hvor og når skal jeg møte opp? (To alternativer)

  Tid og sted for oppmøte varierer med hvilken billett du booker. Du velger selv om du vil booke billett inkludert transport fra Bodø sentrum og tilbake, eller om du heller vil møte opp hvor hundekjøringen finner sted utenfor Bodø sentrum.

     OPPMØTESTED 1: BODØ SENTRUM
  Dersom du ønsker transport fra Bodø sentrum til stedet hvor hundekjøringen finner sted (og tilbake), booker du en ”Standard rate” billett i booking-kalenderen vår.

  Oppmøtetidspunkt vises på billetten som du får tilsendt per e-post og i kalenderen over.

  Oppmøtested er ved Bodø Turistinformasjon. Adresse: Tollbugata 13, 8006 Bodø. Klikk her for veibeskrivelse (Google Maps) eller se kartet lenger opp på nettsiden.

   


   

  OPPMØTESTED 2: VED AKTIVITET
  Dersom du ikke ønsker transport mellom Bodø sentrum og aktiviteten, f.eks. dersom du har egen bil tilgjengelig, booker du en ”Meet on location”-billett i booking-kalenderen vår.

  Oppmøtetidspunkt vises på billetten som du får tilsendt per e-post og i kalenderen over.

  Oppmøtested for dette alternativet er ved Kåsmo i Misvær, Bodø kommune. Adresse: Kulturveien 4808, 8100 Misvær. Klikk her for kart (Google Maps).

  Veibeskrivelse:

  • Fra Bodø via Saltstraumen: Følg riksvei 80 og senere fylkesvei 17 fra Bodø mot Saltstraumen. Få kilometer etter Saltstraumen ser du et skilt merket Misvær – ta til venstre og følg fylkesvei 812. Omtrent 10 kilometer etter du har passert Misvær vil du se et skilt merket ”Beiarn”, fortsett rett fram 1.4 km og sving første avkjørsel til høyre. Her ser du en gård med rød låve, du er fremm!
  • Fra E6 ved Saltdal: Ta av fra E6 på fylkesvei 812 mot Misvær og følg veien ca 20.5 kilometer. Ta til venstre mot gården med en rød låve se også skilt.
 • Hvor store grupper kan delta? Kan jeg delta alene?

  Typisk gruppestørrelse for hundekjøring i Bodø er mellom 2 og 15 deltakere. For å sikre alle en best mulig opplevelse foretrekker vi å holde gruppene så små som mulig.

  Kan jeg delta alene? Ja, det kan du absolutt! Vi setter ofte sammen små grupper av folk som har meldt seg på hundekjøring i Bodø alene.

  Minimum antall deltakere for å gjennomføre hundekjøring er 2 stk. Dersom du er den eneste påmeldte på en gitt dato, vil du få mulighet til å flytte turen til en annen dag, motta 100% refusjon, eller betale for 2 billetter (privat tur).

 • Værforbehold

  Naturlig nok krever hundekjøring snø! Selv om kystbyen Bodø kan ha ustabile snøforhold på vinteren er snøforholdene som regel mer stabile lenger inn i landet, hvor selve hundekjøringen finner sted.

  Denne opplevelsen må sjelden kanselleres grunnet værforhold. Unntaket er ekstremt sterk vind og/eller store regnbyger.