Foto: Yngve Ask
Aktivitet

Havfiske i Bodø

Vil du være med en av Nord-Norges mest velholdte fiskeskøyter på fisketur fra Bodø? Skipperen tar deg rett ut til en av de gode fiskeplassene utenfor byen. Kjenn gleden ved å slippe ut pilken og vente på napp.

Denne turen passer for mindre grupper som vil like en autentisk og rolig opplevelse på sjøen. Vi starter ofte med å kjøpe inn ferske reker på kaia før vi kaster loss fra Bodø sentrum. Om bord får du en gjennomgang av sikkerhet og hva som finnes av fasiliteter.

Båten vi bruker er ei velholdt skøyte og en av få båter som både har fiskekvote og løyve for å ta med turister. Skipperen er fisker og båtmekaniker og 20 sesonger på Lofotfiske bak seg. Det er betryggende å dra på havet med en sånn kar.

Ekkolodd om bord gjør at vi lett finner fisken. Når du hører skipperen sakke av farten og båten stopper, er det tid for å slippe ut pilken. Skipperen gir deg gode råd og en hjelpende hånd hvis du trenger det. Så er det opp til deg å bevise at du har `haill`.

Pris

3000,-

per time

 • Nivå

  Lett.

 • Antall deltakere

  11 personer. Vi kan ev skaffe flere båter for større grupper.

 • Varighet

  3 - 5 timer er ofte nok.

 • Sesong

  Mai - Oktober

 • Værforbehold

  Ja. Turen gjøres ikke i sterk vind eller høye bølger.

Nyttig å vite før du drar på fisketur i Bodø.

Har båten fiskeutstyr jeg kan låne?

Ja, båten har fiskestenger og alt du trenger av fiskeutstyr.

Hva skal jeg ha på meg og ta med?

Du stiller vind- og vanntett, genser og ev langt undertøy. Det kan være kaldt på sjøen også i fint sommervær. Lave gummistøvler hvis du har (ofte litt vann på dekk), ellers varme fritidssko.

Kan dere ordne servering ombord?

Vi ordner gjerne gode lunsjpakker eller lager en enkel fiskesuppe om bord. Kaffen er alltid klar nede i lugaren. Ferske reker og kald drikke på dekk er også mulig.