Foto: Rita Jakobsen
Firmatur & Blåtur

Røst

Røst er den ytterst bebodde øya i Lofoten, en uslepen perle med sine 550 innbyggere og spektakulær natur. Røst har et magisk vinterfiske, masse vær og vind, yrende fugleliv og et vennligsinnet folk. Det blå vinterlyset og nordlys eller midnattsolens intensitet gjør opplevelsen komplett. Røst er unik med sin flate form, helt ulikt resten av Lofoten. Høyeste punkt på øya er 12 meter. Her oppleves naturkreftene som universets eget spa. På Røst handler mye om fisk. Som en kontrast kan øyas eventlokale by på inspirasjon, glitter og glamour.

Et besøk på Røst blir fort et overraskende møte hvor glitter og glamour blandes med nordnorsk natur, fisk, mye vær og vind. Denne turen har fokus på at du skal oppleve Røst og ha en festlig weekend: Det er alltid rom for møter og faglig innhold hvis dere trenger det.

Fra Røstlandet mot Vedøya. Foto: Rita Jakobsen.

Røst har 5 skjenkebevillinger og et levende folkeferd. Fredag møtes folk på kroa, live music hver lørdag. Ingenting ligger mer enn 5 min unna. Besøk gjerne Røst under det særegne vinterfisket, selv om tørrfisken da regnes som viktigere enn turister. Du kan også blinke ut helgene for Lundefestivalen Querini-operaen for denne turen.

Røst er også kjent for sitt fugleliv; noen kilometer sør for Røstlandet finner vi Nord-Europas rikeste fuglefjell. Vår og sommer kan det være mulig med båttur dit.

 • Varighet

  2 dager på Røst

 • Sesong

  Hele året. Røst kan like gjerne besøkes vinterstid mens Lofotfisket pågår som sommer.

 • Komfort og standard

  God standard. Store grupper må bo på ulike steder med gangavstand mellom.

 • Antall deltakere

  Anbefalt maks. på denne turen ca. 100 pers, selv om Røst totalt har 240 gjestesenger.

 • Passer for

  Grupper som tar seg tid til å reise fra Bodø over Vestfjorden. Dere setter pris på kontrasten mellom Røst som fiskevær og øyas eventhouse med glitter og glamour. Du skal kunne trives med mulighet for mye vær og vind. På Røst er det været som bestemmer om ferger og fly går som oppsatt.

 • Pris

  På forespørsel.

Program blåtur Bodø - Røst

Fredag - Fra Bodø til Røst med ferge.

Turen starter i Bodø, dere ordner selv reisen til Bodø. Tilreisende grupper (eks med fly) må være i Bodø i god tid for fergeavgang. Vi møter dere gjerne samme formiddag og bruker tiden med dere i Bodø.

15.00 Oppmøte Bodø fergekai
Oppmøte på ferga for registrering senest 45 min før avgang.

16.00 Avgang ferge Bodø – Røst
Fergeturen (100 km) over Vestfjorden er en fin måte å nærme seg Røst på.

19.45 Ankomst Røst
Vi går til stedet vi skal bo; kort gangavstand fra fergeleiet. Fri tid resten av kvelden.

Muligheter for kveldsbesøk på øyas eventhouse i fiskebruket på Røst. Velkomstdrink til alle og vorspiel for de som vil. En kikk inn i Art Gallery hører med. Mange av motivene er hentet fra Lofoten, vinterfisket og presenteres kreativt og lekent.

Hus på Røst. Foto: Rita Jakobsen.

Lørdag - Røst del 1: Tørrfiskens historie. Lunsj på øyas høyeste punkt.

09.00 Frokost

11.00Tørrfiskens historie
Tørrfisken er Norges eldste eksportvare, det var vikingene som tok den til Europa. Hver eneste tørrfisk sorteres etter kvalitet (vrakes som det heter på fagspråket). Tørrfisken klassifiseres i opp til hele 20 forskjellige kvaliteter. Norgeseliten i vraking finner du på Røst. Vi får historien av en ekspert.

13.00 Lunsj på øyas høyest punkt
Vi samles til lunsj på øyas høyeste punkt, 12 meter over havet. Her serveres god lokalmat som passer til sesongen.

Resten av ettermiddagen fri tid. Lade opp til kvelden eller gå en tur på Røstlandet. På Røst er det ikke mer enn drøye 4 km fra nord til sør.

Tørrfisk på Røst. Foto: Rita Jakobsen.

Lørdag - Røst del 2: Fest, glitter & glamour på øyas EventHouse.

17.00 Middag
Kortreist, enkel og smakfull mat. Røst har god tilgang på råvarer, eks fersk fisk, tørrfisk, hval etc.

Full pakke på øyas Eventhouse
1000 m2 eventlokale til fri utfoldelse. Kontrasten fra fiskeværet ute til atmosfæren inne i lokalet gjør inntrykk på de fleste.

Stikkord for kvelden kan være; inspirasjon, kreative workshops, makeover, styling og catwalk.

Etter middag og underholdning begynner lokalbefolkningen å komme til lokalene. Da blir dette et utested for alle, stemningen stiger og dansegulvet fylles. Baren er åpen utover natta.

Eventhouse på kaikanten. Foto: T. Halvorsen.

Søndag - Fly fra Røst til Bodø

Frokost på kaikanten
Fri tid frem til avreise. 

12.00 Transfer til flyplassen

13.20 Flyavgang fra Røst

14.25 Ankomst Bodø Lufthavn