Foto: Ernst Furuhatt
Aktivitet

Rafting i Saltstraumen

Searafting med RIB-båt i Saltstraumen er en klassiker i Bodø. Her får du oppleve verdens sterkeste malstrøm, havørnsafari og searafting i en pakke! Fire ganger i døgnet skjer det at 400 mill. kubikkmeter sjøvann presser seg gjennom et 150 meter bredt sund. Spør oss om når Saltstraumen er på sitt sterkeste. Da bør du være der!

Å se Saltstraumen på nært hold fra en RIB-båt når straumen er på sitt sterkeste er en opplevelse du bør få med deg når du er i Bodø. Du er kledd i en varm flytedrakt og sitter godt på eget sete om bord. Searafting med store havgående gummibåter (RIB-safari) gir deg en helt egen nærhet til sjøen.

Saltstraumen er på sitt sterkeste 4 ganger per døgn og bør oppleves da. Vi hjelper deg med å planlegge slik at du er midt i straumen når den er sterkest. Saltstraumen kan få en fart på opptil 20 knop og danner store strømvirvler som kan bli opp til 10 meter brede.

Underveis på turen gjør vi flere stopp med enkel guiding om natur, havørn, Saltstraumen og Bodø. Gode muligheter for å se havørn. Turen tilpasses etter værforhold og dine ønsker.

Pris

8000,-

per båt eks. MVA (10 %)

 • Nivå

  Lett. Dette kan de aller fleste være med på.

 • Antall deltakere

  12 pers per båt. Max total kapasitet ca 100 pers.

 • Varighet

  ca 2 timer Bodø - Saltstraumen t/r.

 • Sesong

  April - Oktober. I godt vær også vinterstid.

 • Værforbehold

  Ja. Gjennomføres ikke i sterk vind og mye bølger.

Kjekt å vite om RIB-safari Saltstraumen

Får jeg låne utstyr og bekledning?

Ja, du får låne varm flytedrakt, redningsvest, lue, hansker og briller (skjermer mot vind). Deltakerne stiller med egne, litt varme fritidssko.

Hvor starter turen?

Turen starter fra Bodø sentrum, fra gjestebrygga like ved Radisson Blu Hotel i Bodø sentrum. Se kart.

Er dette en tur kun for grupper?

Ja, hver RIB-båt har 12 seter og det betales per båt. Dette blir da i praksis en tur for grupper, men det går fint å være færre enn 12 personer.

Hvis du ønsker å bli med på en RIB-tur uten å være del av en gruppe: Daglige turer fra Bodø med rafting i Saltstraumen i perioden 20.juni til 20.august. Påmelding hos Bodø Turistinformasjon.

Når går Saltstraumen på sitt sterkeste?

Tidspunktet for når straumen er på sitt sterkeste varierer fra dag til dag. Spør oss om når Saltstraumen `går` så planlegger vi når det er best å gjøre en RIB-tur i Saltstraumen.

Hvis du ønsker å oppleve Saltstraumen på sitt aller sterkeste; vit at Saltstraumen er ekstra livlig like etter ny- og fullmåne.

Hvor god er sikkerheten på denne turen?

Sikkerhet har høyt fokus.

Det er ikke å legge skjul på å at searafting tidligere har hatt en del ulykker og uønskede hendelser. RIB-turer ble derfor i 2009 omfattet av Forskrift om drift av fartøy som fører 12 eller færre passasjerer mv. Gjennomføring av turen skjer i henhold til forskriften. Både båtfører og båt er sertifisert for aktiviteten.

Før turen gjennomføres alltid en gjennomgang om sikkerheten om bord. Vi gjør flere stopp underveis for å sjekke om du har det bra. Turen tilpasses deltakerne.

 

 

Kan alle være med på denne turen?

Ja, de aller fleste kan fint være med. Turens formål er å oppleve sjøen, Saltstraumen og naturen, ikke å kjøre fortest mulig.

Gravide, samt personer med rygg-, nakke-, eller bekkenskader eller tilsvarende helseplager må være klar over at turen kan innebære en del risting. Snakk med båtfører om dette før turen.

Passasjerer under 14 år kan ikke delta alene, men må være følges av en voksen hver.